Friday, 28 July 2017

Mengapa Produk Shaklee Tidak Dijual di Farmasi




Sape yang nak cuba produk Shaklee utk support kesihatan badan dan kecantikan kulit tu, janganlah malu2 nak tanya saya. Saya cuba yg terbaik untuk bantu anda. 
Walau badai dan fitnah melanda, Shaklee tetap menjadi pilihan hati ramai. Sebab ia produk bagus dan dari organisasi yang kuat. Dah bertapak sejak 1950an. Vitamin pertama dunia pun dihasilkan oleh Shaklee tahun 1915!
Ada juga yg xberani nk amek Shaklee sbb tak dijual di farmasi. Utk pengetahuan semua, ada sebab mengapa Shaklee tiada di farmasi. Shaklee adalah syarikat jualan langsung. Setiap negara mempunyai klausa dan peraturan Jualan langsung yg berbeza.
Berpandukan Business Manual Shaklee Malaysia utk para pengedar yg sah telah termaktub bahawa:
"4.4 Peraturan Jualan Langsung
Peluang dan Produk Shaklee direka khas untuk jualan langsung dan tidak boleh dijual atau dipromosikan kepada atau daripada stor runcit, secara langsung atau menerusi pihak ketiga.
Sebarang Pengedar Bebas Shaklee yg melakukannya boleh dikenakan tindakan penamatan serta merta dengan bersebab."
Sebab kedua ialah Shaklee adalah vitamin dan produk kesihatan pertama dunia. Produknya sangat berkualiti. Sekiranya Shaklee dijual dengan cara jualan runcit, maka banyak peringkat yang perlu dilalui sebelum smpi ke tangan pelanggan. Maka harga jualan juga akan menjadi sangat tinggi. 
Cth saya bagi vitamin C jenama BL***  500mg 90tablets RM66.90. So 1 tablet jatuh 74sen. 
Kalau Sustained Release Vita C 500mg 180tablets hanyalah RM97.50. Jatuh 54sen je 1 tablet dek. 
Murah ke mahal tu? Dapat free consultation pulak tu dr pengedar Shaklee yg rata2nya sangat baik hati

Kalau korg beli dr farmasi jarang sgt korg mintak no henfon kakak farmasi tu n mtk consultation after sales kan. Dengan kos parking, minyak lagi. Hehe..
Boleh jimat sikit.
Sekian sahaja dari kakak Shaklee Dungun.
Bukan senang kakak nk buat post pjg2 ni tau.😂😂 mujahadah..1 post few days baru siap😥
Sumber: website guardian

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Google+ Followers

Set Kesihatan Shaklee

Copyright © AINUL HUDA - Supermom with Strong Willing & Great Dreams Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com