Tuesday, 26 December 2017

Cara Mengawal Risiko Penyakit Keturunan Ketika Hamil Dengan Cara Terbaik Dengan Vivix ShakleeMENANGANI PENYAKIT KETURUNAN

Untuk kehamilan yang sihat, anda perlu rujuk kepada doktor untuk menentukan samada anda mempunyai apa-apa risiko penyakit keturunan sedia ada yang boleh membahayakan nyawa anda dan nyawa bakal bayi anda.
Berikut adalah beberapa keadaan perubatan yang boleh menjejaskan kesihatan anda dan anak anda yang belum lahir. Merujuk Dr 


1. Kencing manis


Kencing manis adalah keadaan di mana badan anda menghasilkan jumlah insulin yang tidak mencukupi atau badan tidak dapat menggunakan insulin yang dihasilkan. Insulin merupakan hormon yang membolehkan glukosa untuk memasuki sel-sel dalam badan untuk membekalkan tenaga. Apabila glukosa tidak dapat memasuki sel-sel yang sepatutnya, ia akan berlebihan di dalam darah dan sel-sel badan akan mati kebuluran.
Kencing manis, jika tidak dirawat, boleh membawa kepada kelahiran pra-matang, berat bayi yang rendah, keguguran janin dan tekanan darah tinggi.

Kencing manis semasa hamil


Kencing manis semasa hamil merupakan sejenis penyakit kencing manis yang berkembang dalam tempoh kehamilan. Ia biasanya bermula kira-kira 24 hingga 28 minggu kehamilan apabila hormon kehamilan mengganggu keupayaan badan untuk menggunakan insulin yang berkurangan.
Wanita yang berusia 30 ke atas, berbadan gemuk, mempunyai sejarah pernah menghidap kencing manis daripada kalangan keluarga atau secara peribadi, pernah melahirkan bayi yang ditimbang melebihi 4 kg atau pernah melahirkan bayi yang tidak bernyawa, menghadapi risiko yang lebih tinggi untuk menghidap penyakit ini.
Jika kencing manis gestasi tidak dirawat ia boleh membawa kepada macrosomia, bayi dengan berat lahir 4kg atau lebih, kesukaran bernafas selepas kelahiran. Rendah gula dalam darah selepas kelahiran bayi boleh mengakibatkan penyakit demam kuning pada bayi baru lahir.
Sekiranya anda didiagnosis dengan kencing manis gestasi, doktor akan mencadangkan anda membuat perubahan kepada diet, gaya hidup dan berat badan anda. Sekiranya kandungan gula dalam darah anda tidak dapat dikawal, anda mungkin perlu diberikan suntikan insulin setiap hari sepanjang kehamilan serta dipantau tahap gula dalam darah anda di rumah. Suntikan insulin akan diberhentikan selepas bersalin.

2. Tekanan darah tinggi


Tekanan dalam arteri adalah "tekanan darah". Tekanan darah adalah daya tolakan darah terhadap dinding dalaman arteri. Apabila tekanan dalam arteri menjadi terlalu tinggi, ia dipanggil hipertensi.
Bacaan tekanan darah yang sihat berada pada sekitar 130/85. Tekanan darah tinggi yang kronik dalam kehamilan ditakrifkan sebagai ketinggian tekanan darah yang berterusan melebihi bacaan 140/90 sebelum kehamilan atau sebelum minggu ke-20 kehamilan. Tekanan darah tinggi ini tidak hilang selepas bersalin.
Jika tekanan darah tinggi kronik tidak dirawat, ia boleh melambatkan pertumbuhan janin anda dan meningkatkan risiko tempoh penghantaran, membahayakan buah pinggang anda dan lain-lain organ-organ, penyakit jantung dan angin ahmar, berat lahir yang rendah dan penghantaran awal.
Jika anda mempunyai sejarah tekanan darah tinggi kronik sebelum anda hamil dan tekanan darah anda tidak boleh dikawal, doktor anda mungkin menasihatkan anda untuk mengelakkan kehamilan atau menghentikan kehamilan yang awal.

Bagaimana Mengawal Risiko Penyakit Keturunan Ketika Hamil?

Meskipun anda mempunyai risiko penyakit keturunan seperti di atas, anda boleh mengawal dan mencegah dari keadaan yang lebih berbahaya dengan mengamalkan tips-tips berikut:

1. Pemakanan yang sihat

2. Cara hidup yang sihat, tidak merokok, selalu bersenam, 

3. Bekalkan tubuh anda dengan supplement yang terbaik yang dijamin berkesan dan selamat.


Supplemen yang membantu mengawal penyakit keturunan: VIVIX 💗💗💗Dapatkan Vivix Sekarang!

Hubungi saya untuk mendapatkan promosi terhad harga vivix paling gempak! Beli 6 Percuma 1 botol vivix. Sila klik icon:

Vivix sangat berkesan untuk membantu anda menghilangkan jeragat dengan cepat, menghilangkan jerawat batu dengan cara mudah, mengawal penyakit kronik kerana sakit keturunan, membantu anda berhenti merokok. Vivix juga membantu pelbagai masalah kulit seperti ezcema, scabies, psoriasis untuk anda dan anak-anak anda. Vivix sangat bagus untuk masalah intim, cara terbaik untuk kembalikan hubungan kelamin yang semakin hambar. Vivix membantu anda mencegah kanser, merencatkan ketumbuhan dengan cara semulajadi. Pelbagai masalah boleh dibantu dengan vivix shaklee pada yang terbaik!

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Google+ Followers

Set Kesihatan Shaklee

Copyright © AINUL HUDA - Supermom with Strong Willing & Great Dreams Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com